Skip to main content

El 27 d’octubre, a les 10:00 hores, presentem en Las Naves Centre de Innovació de València la Jornada Comunitats energètiques solidàries: l’esperança contra la pobresa energètica, organitzada per Sapiens EnergiaAVACE CES.

Amb esta jornada donem a conéixer el concepte de Comunitat Energètica Solidària (CES), el compromís de Sapiens Energia treballant en esta línia i el paper de les CES en la lluita contra la pobresa energètica de persones i famílies vulnerables o en risc. 

Els i les ponents explicaran com s’integrarà aquest projecte en el nou ecosistema energètic, com s’articularà la col·laboració entre les diferents organitzacions i l’impacte de la CES en les famílies en situació de vulnerabilitat i el seu entorn.

Per què hem creat una Comunitat Energètica Solidària?

Les Comunitats Energètiques (CE) són iniciatives col·laboratives l’objectiu de les quals és avançar en el canvi del model energètic actual, promovent l’autoconsum col·lectiu i solidari, mitjançant la creació d’organitzacions que autogestionen la producció i ús de l’energia.

És un model més democràtic, just, econòmic i sostenible, amb beneficis econòmics i mediambientals evidents per a les persones associades i per a la seua àrea d’actuació..

La Comunitat Energètica Solidària (CES) va més enllà: és una entitat que, sota la fórmula d’Associació Sense Ànim de Lucre, es converteix en un vehicle jurídic a fi que l’energia que produïsca per la CES, una altra comunitat energètica o productor d’energia puga ser entregada a persones o famílies en risc de vulnerabilitat.

Programa

Vols assistir a la jornada?