Nº SOCIS/ES 79

Olivia Fontanillo Comunitat energètica 27 / 05 / 2021

Les comunitats energètiques poden aportar el 59% de l’electricitat consumida per domicilis i sector serveis en 2030

La producció d’energia fotovoltaica a través de comunitats energètiques permetria donar cobertura al 59,4% de la demanda elèctrica dels sectors domèstic i terciari a Espanya l’any 2030, segons les conclusions de la investigació ‘Energía comunitaria: el potencial de las comunidades energéticas en el Estado español’, duta a terme per l’organització Amics de la Terra -de … Continue reading “Les comunitats energètiques poden aportar el 59% de l’electricitat consumida per domicilis i sector serveis en 2030”

Llegir més
Olivia Fontanillo Autoconsum 12 / 05 / 2021

Sapiens s’uneix a Alianza por el Autoconsumo i a Aliente per a garantir una transició sostenible a les renovables

En Sapiens Energia, advoquem per l’impuls a l’autoconsum col·lectiu d’energies renovables com a estratègia clau per a garantir una transició energètica justa, democràtica, eficient i sostenible, però sempre garantint la protecció del medi ambient i la biodiversitat. Per això, ens adherim a les iniciatives Alianza por el Autoconsumo y Alianza Energía y Territorio (Aliente). “El … Continue reading “Sapiens s’uneix a Alianza por el Autoconsumo i a Aliente per a garantir una transició sostenible a les renovables”

Llegir més
Olivia Fontanillo Comunitat energètica 18 / 04 / 2021

Comunitats energètiques: Què són, qui pot promoure-les i com funcionen?

Corresponsabilitat i aliances són conceptes clau sobre els quals s’assenten els grans compromisos i guies d’acció internacionals que busquen construir un món més sostenible i just per a tots, entre elles, l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. I ho són en un dels pilars clau per a sostindre-ho: la transició energètica cap a un sistema més … Continue reading “Comunitats energètiques: Què són, qui pot promoure-les i com funcionen?”

Llegir més
Olivia Fontanillo Comunitat energètica 31 / 03 / 2021

Objectiu per a 2030: almenys una comunitat energètica en cada municipi de la Comunitat Valenciana

“L’objectiu per a 2030 és que tots els municipis del territori valencià disposen de comunitats locals d’energia”. Amb aquest objectiu, la Generalitat Valenciana ratifica i potència l’estratègia que ha mantingut durant l’últim any, en el qual a dissenyat accions i línies de suport que han permés a la Comunitat Valenciana consolidar-se com a territori pioner … Continue reading “Objectiu per a 2030: almenys una comunitat energètica en cada municipi de la Comunitat Valenciana”

Llegir més
Olivia Fontanillo Autoconsum 13 / 03 / 2021

Sapiens acosta la inversió d’impacte en renovables al xicotet estalviador: des de 500 euros i amb un interés anual del 3,5%

L’auge de projectes d’energies renovables a Espanya ha disparat l’interés dels inversors de tota Europa, que han vist en aquest sector la porta per a abordar operacions amb rendibilitat atractiva, riscos controlats i impactes positius en termes socials i mediambientals, enllaçant amb la inversió socialment responsable i sostenible. Sapiens Energia -cooperativa especialitzada en la promoció, … Continue reading “Sapiens acosta la inversió d’impacte en renovables al xicotet estalviador: des de 500 euros i amb un interés anual del 3,5%”

Llegir més
Olivia Fontanillo Comunitat energètica 12 / 03 / 2021

La CEL de Llíria comptarà amb la seua primera instal·lació d’energia solar la setmana vinent

La Comunitat Energètica Local (CEL) de Llíria comença hui les obres de construcció de la primera de les seues instal·lacions productores d’energia solar, sobre la teulada de la nova seu de la Policia Local. La coberta fotovoltaica estarà completada durant la setmana vinent. Comptarà amb una potència de 39,29 kWp, amb els quals es cobriran … Continue reading “La CEL de Llíria comptarà amb la seua primera instal·lació d’energia solar la setmana vinent”

Llegir més
Olivia Fontanillo Autoconsum 25 / 02 / 2021

Sapiens Energia impulsa, al costat de Tranesol, els primers projectes agro-fotovoltaics d’Espanya sota el model de comunitat energètica

Transició Energètica Solar (Tranesol), empresa centrada en el desenvolupament de projectes fotovoltaics, i Sapiens Energia, cooperativa sense ànim de lucre especialitzada en la creació i gestió de comunitats energètiques, s’han aliat per a promoure els primers projectes agro-fotovoltaics d’Espanya, que es gestionaran sota la fórmula de comunitat energètica. Aquest innovador model suposa combinar cultius agrícoles … Continue reading “Sapiens Energia impulsa, al costat de Tranesol, els primers projectes agro-fotovoltaics d’Espanya sota el model de comunitat energètica”

Llegir més
Olivia Fontanillo Autoconsum 13 / 02 / 2021

Llíria promou, amb Sapiens Energia, la primera comunitat energètica del Camp de Túria i una de les primeres d’Espanya

Llíria se situa a l’avantguarda dels municipis espanyols en matèria de transició energètica amb la creació de la primera Comunitat Energètica Local de la comarca valenciana del Camp del Túria i una de les primeres de tot el país. El projecte, promogut per l’Ajuntament de Llíria i Sapiens Energia -Comunitat d’Energies Renovables (CER) constituïda com … Continue reading “Llíria promou, amb Sapiens Energia, la primera comunitat energètica del Camp de Túria i una de les primeres d’Espanya”

Llegir més
Olivia Fontanillo Autoconsum 27 / 01 / 2021

Sapiens Energia compleix un any consolidada com a pionera i referent en comunitats energètiques locals d’energies renovables a Espanya

La Comunitat d’Energies Renovables (CER) Sapiens Energia celebra, hui, el seu primer aniversari consolidada com a referent en el disseny, execució i gestió de comunitats energètiques locals (CEL) a Espanya. Els membres de les CEL es converteixen, al mateix temps, en productors, gestors i usuaris d’energia neta i més econòmica, mitjançant instal·lacions d’autoconsum col·lectiu de la seua propietat, que, … Continue reading “Sapiens Energia compleix un any consolidada com a pionera i referent en comunitats energètiques locals d’energies renovables a Espanya”

Llegir més
Juan Sacri Mercat elèctric 13 / 01 / 2021

Per què s’està disparant el preu de l’electricitat i com puc minimitzar l’impacte en la meua factura?

Enmig de la intensa onada de fred que estem travessant en aquest inici d’any, una de les conseqüències que més preocupen particulars i empreses és l’evolució del preu de l’electricitat. Els primers dies de gener de 2021 han registrat màxims històrics en el preu del mercat elèctric, amb increments mitjans d’entorn del 30% respecte al … Continue reading “Per què s’està disparant el preu de l’electricitat i com puc minimitzar l’impacte en la meua factura?”

Llegir més
Juan Sacri Energía verde 21 / 12 / 2020
ventajas energía solar

Avantatges de l’energia solar

Si estàs interessat a rendibilitzar el teu autoconsum o contractar llum verda per a la teva llar o empresa, t’interessarà conèixer els avantatges i inconvenients de l’energia solar. Aquesta energia representa ja al voltant del 5% de les energies renovables a Espanya i amb vista a augmentar en els pròxims anys. En l’article d’avui ens … Continue reading “Avantatges de l’energia solar”

Llegir més
Olivia Fontanillo Comunitat energètica 16 / 12 / 2020

La comunitat energètica d’Albalat dels Sorells produirà la seua pròpia energia abans de Nadal

Albalat dels Sorells fa hui un pas clau en la seua estratègia per a convertir-se en un municipi sostenible i autosuficient des del punt de vista energètic, amb l’inici de les obres de la primera de les instal·lacions de la seua comunitat energètica local (CEL), promoguda per Sapiens Energia, cooperativa especialitzada en la promoció i … Continue reading “La comunitat energètica d’Albalat dels Sorells produirà la seua pròpia energia abans de Nadal”

Llegir més
Juan Sacri Autoconsum 08 / 12 / 2020
placas solares autoconsumo

Autoconsum fotovoltaic amb plaques solars

Una de les revolucions que estem vivint al nostre país és la revolució energètica i l’estem vivint també amb l’autoconsum fotovoltaic. Suposa un camí cap al que alguns diuen la “generació distribuïda”, és a dir, la generació d’energia per mitjà de moltes petites fonts d’energia en llocs pròxims. El consum fotovoltaic consisteix bàsicament a instal·lar … Continue reading “Autoconsum fotovoltaic amb plaques solars”

Llegir més
Juan Sacri Autoconsum 18 / 11 / 2020
autoconsumo compartido comunidades de vecinos

Autoconsum compartit: AMB o SENSE excedents

Ja sabem que és una molt bona elecció fer una instal·lació fotovoltaica per a generar la nostra pròpia energia. Ara bé, és possible que bé en l’immoble en el qual vivim o treballem, no permeti fer la instal·lació de manera individual o que simplement no vulguem assumir aquesta inversió sols. Per a aquests casos, l’autoconsum … Continue reading “Autoconsum compartit: AMB o SENSE excedents”

Llegir més
Juan Sacri Autoconsum 28 / 10 / 2020
autoconsumo compartido

Autoconsum col·lectiu: avantatges per al medi ambient

Amb el model d’autoconsum col·lectiu i l’energia sostenible procedent de plaques fotovoltaiques, cada vegada està més a prop el canvi social que busquem en l’ús de l’energia. Ens trobem en un context en el qual el consum d’energia s’incrementa en tots els àmbits. Desvincular-se de la dependència energètica de les grans elèctriques i començar a … Continue reading “Autoconsum col·lectiu: avantatges per al medi ambient”

Llegir més
Juan Sacri Comunitat energètica 23 / 10 / 2020
cooperativas de energía

Cooperatives energètiques locals: 3 maneres de participar

Quan parlem de transició energètica parlem de cooperatives energètiques sense cap dubte i és que, actualment, és un dels models energètics amb més repercussió. Es presenta davant nosaltres un nou model d’energia els punts clau de la qual serien les energies renovables, el medi ambient i l’eficiència o estalvi energètic. A més, i des de … Continue reading “Cooperatives energètiques locals: 3 maneres de participar”

Llegir més
Juan Sacri Als mitjans 13 / 10 / 2020
autoconsumo compartido

Autoconsum compartit als nostres pobles i ciutats

Els ajuntaments són un dels actors fonamentals per a impulsar les experiències d’autoconsum compartit ja que són la primera línia d’acció i contacte amb la ciutadania. A més, concretament en la fase de desenvolupament i implantació dels projectes de comunitats pilot en els quals ens trobem, els ajuntaments transmeten confiança a la ciutadania per a … Continue reading “Autoconsum compartit als nostres pobles i ciutats”

Llegir més
Juan Sacri Energía verde 24 / 09 / 2020
energías renovables y

Energia renovable i no renovable. Diferències

Potser has sentit parlar de l’energia renovable i no renovable i, no obstant això, no tingues molt clara quina és la diferència entre totes dues i quin impacte poden tindre en el nostre planeta i en les nostres vides. La principal diferència entre l’energia renovable i no renovable és que les renovables provenen de fonts … Continue reading “Energia renovable i no renovable. Diferències”

Llegir més
Juan Sacri Autoconsum 15 / 09 / 2020
autoconsumo colectivo y compartido

Autoconsum col·lectiu o compartit: primers passos

Moltes persones ens pregunten en què consisteix concretament l’autoconsum col·lectiu o compartit. No entenen què significa i amb raó, ja que és des de fa relativament poc quan ja podem agrupar-nos i beneficiar-nos d’una única instal·lació fotovoltaica. L’impost al sol va ser derogat en 2018 i hui està regulat pel RD 244/2019 on s’estableixen totes … Continue reading “Autoconsum col·lectiu o compartit: primers passos”

Llegir més
Juan Sacri Comunitat energètica 26 / 08 / 2020
cooperativas energéticas

Cooperatives Energètiques: de la utopia a la realitat

Les cooperatives energètiques o comunitats energètiques són el nou model energètic que qüestiona l’oligopoli energètic instal·lat durant anys al nostre país. A més, són una alternativa poderosa per a frenar el canvi climàtic que amenaça al nostre planeta. Durant anys, i a causa de la conjunció d’interessos econòmics i polítics, la legislació no ens permetia … Continue reading “Cooperatives Energètiques: de la utopia a la realitat”

Llegir més
Juan Sacri Autoconsum 12 / 08 / 2020
autoconsumo compartido

Autoconsum compartit: avantatges i claus

Des del 2019 la legislació ja ens permet l’autoconsum compartit, és a dir, que diversos consumidors puguen associar-se en una mateixa instal·lació d’energia renovable. I, encara que encara queda molt per fer a nivell normatiu, cada vegada estem més prop dels compromisos de la Unió Europea en el marc sobre Clima i Energia per a … Continue reading “Autoconsum compartit: avantatges i claus”

Llegir més

Vols estar al dia de tot?

Subscriu-te als nostres canals si vols estar al dia en: últimes novetats al sector energètic, els nostres esdeveniments, serveis, projectes sapiens...


Canal de noticies de Telegram

Algun dubte?

Si no trobes la info que necesites o et queda algun dubte per favor contacta amb nosaltres i t`ho intentarem aclarir personalment.