Nº SOCIS/ES 79

Olivia Fontanillo Autoconsum 27 / 01 / 2021

Sapiens Energia compleix un any consolidada com a pionera i referent en comunitats energètiques locals d’energies renovables a Espanya

La Comunitat d’Energies Renovables (CER) Sapiens Energia celebra, hui, el seu primer aniversari consolidada com a referent en el disseny, execució i gestió de comunitats energètiques locals (CEL) a Espanya. Els membres de les CEL es converteixen, al mateix temps, en productors, gestors i usuaris d’energia neta i més econòmica, mitjançant instal·lacions d’autoconsum col·lectiu de la seua propietat, que, … Continue reading “Sapiens Energia compleix un any consolidada com a pionera i referent en comunitats energètiques locals d’energies renovables a Espanya”

Llegir més
Juan Sacri Mercat elèctric 13 / 01 / 2021

Per què s’està disparant el preu de l’electricitat i com puc minimitzar l’impacte en la meua factura?

Enmig de la intensa onada de fred que estem travessant en aquest inici d’any, una de les conseqüències que més preocupen particulars i empreses és l’evolució del preu de l’electricitat. Els primers dies de gener de 2021 han registrat màxims històrics en el preu del mercat elèctric, amb increments mitjans d’entorn del 30% respecte al … Continue reading “Per què s’està disparant el preu de l’electricitat i com puc minimitzar l’impacte en la meua factura?”

Llegir més
Juan Sacri Uncategorized @va 21 / 12 / 2020
ventajas energía solar

Avantatges de l’energia solar

Si estàs interessat a rendibilitzar el teu autoconsum o contractar llum verda per a la teva llar o empresa, t’interessarà conèixer els avantatges i inconvenients de l’energia solar. Aquesta energia representa ja al voltant del 5% de les energies renovables a Espanya i amb vista a augmentar en els pròxims anys. En l’article d’avui ens … Continue reading “Avantatges de l’energia solar”

Llegir més
Olivia Fontanillo Comunitat energètica 16 / 12 / 2020

La comunitat energètica d’Albalat dels Sorells produirà la seua pròpia energia abans de Nadal

Albalat dels Sorells fa hui un pas clau en la seua estratègia per a convertir-se en un municipi sostenible i autosuficient des del punt de vista energètic, amb l’inici de les obres de la primera de les instal·lacions de la seua comunitat energètica local (CEL), promoguda per Sapiens Energia, cooperativa especialitzada en la promoció i … Continue reading “La comunitat energètica d’Albalat dels Sorells produirà la seua pròpia energia abans de Nadal”

Llegir més
Juan Sacri Autoconsum 08 / 12 / 2020
placas solares autoconsumo

Autoconsum fotovoltaic amb plaques solars

Una de les revolucions que estem vivint al nostre país és la revolució energètica i l’estem vivint també amb l’autoconsum fotovoltaic. Suposa un camí cap al que alguns diuen la “generació distribuïda”, és a dir, la generació d’energia per mitjà de moltes petites fonts d’energia en llocs pròxims. El consum fotovoltaic consisteix bàsicament a instal·lar … Continue reading “Autoconsum fotovoltaic amb plaques solars”

Llegir més
Juan Sacri Autoconsum 18 / 11 / 2020
autoconsumo compartido comunidades de vecinos

Autoconsum compartit: AMB o SENSE excedents

Ja sabem que és una molt bona elecció fer una instal·lació fotovoltaica per a generar la nostra pròpia energia. Ara bé, és possible que bé en l’immoble en el qual vivim o treballem, no permeti fer la instal·lació de manera individual o que simplement no vulguem assumir aquesta inversió sols. Per a aquests casos, l’autoconsum … Continue reading “Autoconsum compartit: AMB o SENSE excedents”

Llegir més
Juan Sacri Autoconsum 28 / 10 / 2020
autoconsumo compartido

Autoconsum col·lectiu: avantatges per al medi ambient

Amb el model d’autoconsum col·lectiu i l’energia sostenible procedent de plaques fotovoltaiques, cada vegada està més a prop el canvi social que busquem en l’ús de l’energia. Ens trobem en un context en el qual el consum d’energia s’incrementa en tots els àmbits. Desvincular-se de la dependència energètica de les grans elèctriques i començar a … Continue reading “Autoconsum col·lectiu: avantatges per al medi ambient”

Llegir més
Juan Sacri Comunitat energètica 23 / 10 / 2020
cooperativas de energía

Cooperatives energètiques locals: 3 maneres de participar

Quan parlem de transició energètica parlem de cooperatives energètiques sense cap dubte i és que, actualment, és un dels models energètics amb més repercussió. Es presenta davant nosaltres un nou model d’energia els punts clau de la qual serien les energies renovables, el medi ambient i l’eficiència o estalvi energètic. A més, i des de … Continue reading “Cooperatives energètiques locals: 3 maneres de participar”

Llegir més
Juan Sacri Als mitjans 13 / 10 / 2020
autoconsumo compartido

Autoconsum compartit als nostres pobles i ciutats

Els ajuntaments són un dels actors fonamentals per a impulsar les experiències d’autoconsum compartit ja que són la primera línia d’acció i contacte amb la ciutadania. A més, concretament en la fase de desenvolupament i implantació dels projectes de comunitats pilot en els quals ens trobem, els ajuntaments transmeten confiança a la ciutadania per a … Continue reading “Autoconsum compartit als nostres pobles i ciutats”

Llegir més
Juan Sacri Energía verde 24 / 09 / 2020
energías renovables y

Energia renovable i no renovable. Diferències

Potser has sentit parlar de l’energia renovable i no renovable i, no obstant això, no tingues molt clara quina és la diferència entre totes dues i quin impacte poden tindre en el nostre planeta i en les nostres vides. La principal diferència entre l’energia renovable i no renovable és que les renovables provenen de fonts … Continue reading “Energia renovable i no renovable. Diferències”

Llegir més
Juan Sacri Autoconsum 15 / 09 / 2020
autoconsumo colectivo y compartido

Autoconsum col·lectiu o compartit: primers passos

Moltes persones ens pregunten en què consisteix concretament l’autoconsum col·lectiu o compartit. No entenen què significa i amb raó, ja que és des de fa relativament poc quan ja podem agrupar-nos i beneficiar-nos d’una única instal·lació fotovoltaica. L’impost al sol va ser derogat en 2018 i hui està regulat pel RD 244/2019 on s’estableixen totes … Continue reading “Autoconsum col·lectiu o compartit: primers passos”

Llegir més
Juan Sacri Comunitat energètica 26 / 08 / 2020
cooperativas energéticas

Cooperatives Energètiques: de la utopia a la realitat

Les cooperatives energètiques o comunitats energètiques són el nou model energètic que qüestiona l’oligopoli energètic instal·lat durant anys al nostre país. A més, són una alternativa poderosa per a frenar el canvi climàtic que amenaça al nostre planeta. Durant anys, i a causa de la conjunció d’interessos econòmics i polítics, la legislació no ens permetia … Continue reading “Cooperatives Energètiques: de la utopia a la realitat”

Llegir més
Juan Sacri Autoconsum 12 / 08 / 2020
autoconsumo compartido

Autoconsum compartit: avantatges i claus

Des del 2019 la legislació ja ens permet l’autoconsum compartit, és a dir, que diversos consumidors puguen associar-se en una mateixa instal·lació d’energia renovable. I, encara que encara queda molt per fer a nivell normatiu, cada vegada estem més prop dels compromisos de la Unió Europea en el marc sobre Clima i Energia per a … Continue reading “Autoconsum compartit: avantatges i claus”

Llegir més
Juan Sacri Mercat elèctric 30 / 07 / 2020
codigo cups consulta

Què és el codi CUPS, on està i per a què serveix

Podríem fer el símil que el codi CUPS és com el NIF dels habitatges . CUPS és el codi que identifica al nostre habitatge com a punt de subministrament i pots trobar-ho en qualsevol factura de la llum. És un número que mai canviarà ja que és un número fix associat a cada habitatge. Quan … Continue reading “Què és el codi CUPS, on està i per a què serveix”

Llegir més
Juan Sacri Autoconsum 17 / 07 / 2020
autoconsumo compartido luz

Autoconsum compartit: model energètic 100% renovable, net i eficient

L’autoconsum compartit està sent un trampolí en la transició energètica que estem vivint i amb l’avanç les energies renovables, s’està fent possible un major desenvolupament de sistemes de generació d’electricitat descentralitzats. Tradicionalment, el sector elèctric ha estat basat en un sistema centralitzat de grans centrals nuclears, hidràuliques, solars, de carbó o eòliques que generaven grans … Continue reading “Autoconsum compartit: model energètic 100% renovable, net i eficient”

Llegir més
Juan Sacri Als mitjans 06 / 07 / 2020

Pioners en comunitats energètiques a Espanya

Per a començar la setmana us compartim un esdeveniment molt interessant a nivell europeu sobre innovació en comunitats energètiques. Com ja sabeu el concepte de les Comunitats Energètiques està fent eclosió a Espanya en els últims mesos, encara que queda moltíssim recorregut encara. Com a pioners en aquesta nova fórmula de produir, gestionar i usar … Continue reading “Pioners en comunitats energètiques a Espanya”

Llegir més
Juan Sacri Comunitat energètica 29 / 06 / 2020
empresa especialista comunidades energeticas

Comença la transposició de les Comunitats Energètiques a Espanya

En el post de hui us explicarem els diferents tipus de comunitats energètiques que existeixen segons el paquet d’hivern d’energia (Clean Energy Package). La setmana passada es va aprovar el Reial decret llei 23/2020, de mesures en matèria d’energia i en altres àmbits per a la reactivació econòmica aprovat en Consell de Ministres de 23 … Continue reading “Comença la transposició de les Comunitats Energètiques a Espanya”

Llegir més
Juan Sacri Comunitat energètica 24 / 06 / 2020
comunidad energética renovables

Comunitats Energètiques: paper clau en la transició energètica

Comunitats Energètiques: paper clau en la transició energèticaLes Comunitats energètiques Locals (CEL) juguen un paper clau en la transició energètica. Actualment s’està trabjando des dels diferents ens públics i entitats sense ànim de lucre a través de normatives/ línies de treball que afavoreixen la creació de les CEL. La transició energètica també és responsabilitat de … Continue reading “Comunitats Energètiques: paper clau en la transició energètica”

Llegir més
Javier Cervera Comunitat energètica 08 / 06 / 2020

Arrancar nous models de futur en energia sense hipotecar-se en el passat

Són moltes les vegades que per salvar a una tecnologia que se’ns presenta caduca en pocs anys, no veiem l’oportunitat d’avançar-nos i patrocinar la que ja tots coneixem que serà la substituta. Això succeeix també en els mecanismes de mercat del sector elèctric. Allà per l’any 2000, existia una vertadera carrera per construir el que … Continue reading “Arrancar nous models de futur en energia sense hipotecar-se en el passat”

Llegir més
Juan Sacri Mobilitat Sostenible 04 / 06 / 2020
Comunidad energética

Què és una comunitat energètica. Alt i clar

En el moment de transició energètica en el qual ens trobem, veiem necessari parar i definir què és una Comunitat Energètica, quins beneficis i avantatges aporta, així com l’apoderament que suposa per a l’usuari, principalment local. Afirmem que una Comunitat Energètica (d’ara en avant CE) és una entitat jurídica la participació de la qual és … Continue reading “Què és una comunitat energètica. Alt i clar”

Llegir més
Juan Sacri Comunitat energètica 04 / 04 / 2020

El que de debò vols saber sobre comunitats energètiques

Comunitat local energia i autoconsum compartit

Llegir més

Vols estar al dia de tot?

Subscriu-te als nostres canals si vols estar al dia en: últimes novetats al sector energètic, els nostres esdeveniments, serveis, projectes sapiens...


Canal de noticies de Telegram

Algun dubte?

Si no trobes la info que necesites o et queda algun dubte per favor contacta amb nosaltres i t`ho intentarem aclarir personalment.