Nº SOCIS/ES 79

T'agradaria ser part activa d'un nou model més eficient, sostenible i econòmic, unint-te a una Comunitat Energètica Local (CEL) o promovent una en la zona on vius?

Què és una Comunitat Energètica Local?

Un nou model energètic al teu abast. Per fi, l'energia en mans de la gent

Sapiens Energia és pioner en el disseny, execució i gestió de Comunitats Energètiques Locals (CEL), una de les figures clau en l'avanç i la consolidació d'un nou model energètic més sostenible, econòmic i democràtic, basat en la cooperació entre agents. De fet, està en el centre de les estratègies de transició dissenyades en l'àmbit europeu, nacional i autonòmic.

Els membres de les CEL es converteixen en productors, gestors i usuaris d'energia de fonts renovables, mitjançant instal·lacions d'autoconsum de la seua propietat, que, al seu torn, generen impactes positius en el seu entorn social i mediambiental, en línia amb els objectius de l'Agenda 2030 i les accions de lluita contra el canvi climàtic. En concret, en Sapiens treballem amb plaques solars, que proveeixen a municipis i àrees residencials, zones empresarials i comunitats de veïns.

Avantatges de formar part d'una Comunitat Energètica Local

Les Comunitats Energètiques Locals permeten avançar en la construcció d'un sistema energètic descentralitzat, just, eficient i sostenible. Què significa ser part d'una CEL?
1

Cuides del Planeta, impulsant l'ús d'energia neta

La transició energètica, amb la consolidació d'un model basat en energies renovables, és clau en la lluita contra el canvi climàtic i la consecució de l'Agenda 2030.

2

Estalvies fins a un 30% en la teua factura energètica anual

En ser soci d'una comunitat energètica local, podràs pagar un preu just i transparent pel teu consum d'energies renovables.

3

Eres agent dinamitzador de l'activitat econòmica i l'ocupació en el teu entorn

Les instal·lacions fotovoltaiques contribueixen a l'impuls de l'economia de proximitat i sostenible i a l'ocupació local.

4

Et converteixes en la teua pròpia 'companyia' elèctrica

Formar part d'una comunitat energètica local amb forma de cooperativa et permet prendre el control sobre l'energia que utilitzes i tindre vot en les decisions estratègiques de l'entitat.

5

Generes impactes positius en les persones

La comunitat energètica és una entitat sense ànim de lucre la raó del qual de ser és “posar l'energia en mans de la gent”, creant impacte social positiu en el seu entorn. Part de la generació es destina a usuaris en situació de pobresa energètica

6

Contribueixes a construir un model econòmic 'en circular'

L'energia renovable aprofita els recursos de la naturalesa sense impactes negatius per a aquesta. A més, els components de les instal·lacions són recuperables i reciclables, enllaçant amb un nou model d'economia circular.

Les comunitats energètiques locals són ja una realitat en la Comunitat Valenciana

Sapiens Energia és pionera i referent en el disseny i gestió de CEL

CEL Albalat dels Sorells

Aquesta comunitat energètica compta amb dues cobertes solars. Una d'elles, la primera d'una CEL en la Comunitat Valenciana, en el sostre de AlternaCoop. La segona, en la teulada d'una nau de la Cooperativa Agrícola Santos de la Pedra.

> Vull saber més

CEL Alzira

La primera instal·lació fotovoltaica de la comunitat energètica local d'Alzira se situa en l'edifici públic La Clau. L'energia solar produïda permetrà proveir les necessitats d'electricitat d'una trentena d'usuaris del municipi.

> Vull saber més

CEL Canet D'En Berenguer

La comunitat energètica de Canet d'en Berenguer està promoguda per l'Ajuntament. Aquesta prevista la construcció de tres instal·lacions productores d'energia solar, en la coberta del consistori, de l'auditori i de la piscina municipal -aquesta, ja construïda-.

> Vull saber més

CEL Fontanars dels Alforins

La primera de les instal·lacions fotovoltaiques d'aquesta CEL -en col.legi public Comte de Salvatierra de Álava- permetrà proveir les necessitats d'electricitat d'uns 80 usuaris. Es complementarà amb altres cobertes solars en sostres de titularitat pública i privada.

> Vull saber més

CEL Llíria

La primera de les cobertes solars de la comunitat energètica local de Llíria se situa en el sostre de l'edifici de la Policia Local, amb 39,29 kW de potència. Es complementarà amb altres instal·lacions. Les plaques solars tenen una vida útil d'almenys 25 anys

> Vull saber més

Com promoure una CEL?

Sapiens Energia dissenya, executa i gestiona comunitats energètiques en municipis, comunitats de veïns i àrees empresarials. Els socis de la CEL són propietaris, productors i usuaris de l'energia solar generada amb l'autoconsum col·lectiu.

> Vull saber més

Existeixen diferents fórmules per a unir-te a una Comunitat Energètica. Tu tries quina és la que millor s'adapta a tu

Soci usuari

És la llar, comerç, empresa o infraestructura pública que utilitza l'energia produïda en alguna de les instal·lacions d'energia renovable propietat de la comunitat energètica, beneficiant-se d'estalvis d'entre el 20% i el 30% en la seua factura anual, participant en la seua gestió i contribuint a generar impactes socials i mediambientals positius en el seu entorn.

> Vols saber més?

Soci facilitador

El soci és el propietari, públic o privat, que disposa d'un sostre o un solar on pot situar-se una instal·lació fotovoltaica i la posa a la disposició de la comunitat energètica, per a poder generar i usar energia energia solar de proximitat. A més dels avantatges a les quals dóna dret ser soci de la CEL, el facilitador obté retorns addicionals. Informa't!

> T'interessa?

Soci inversor

Qualsevol inversor, particular o institucional, pot diversificar la seua cartera convertint-se en finançador de les instal·lacions d'energia solar d'una comunitat energètica local, amb una interessant rendibilitat -d'entre el 2,75% i el 4,25% anual-. Aquestes operacions s'emmarquen en la inversió socialment responsable i d'impacte.

> Més informació

Si vols sumar-te a alguna de les comunitats energètiques locals gestionades per Sapiens Energia o estàs interessat a promoure una en el teu municipi, comunitat de veïns o àrea empresarial, estudiem junts les opcions reals.

Saps que l'IVACE (Generalitat Valenciana) subvenciona a fons perdut fins a un 65% de la inversió en instal·lacions fotovoltaiques de comunitats energètiques locals en la Comunitat Valenciana?

T'assessorem sobre com pots accedir a aquestes ajudes.

Tu pots convertir-te en agent actiu del canvi. Quants més siguem, major serà l'impacte positiu.

T'esperem!! Telefona'ns al 900 877 120 o escriu-nos i contactem amb tuQuè diuen els nostres socis

Arancha, Estivella

“Formar part de la Comunitat Sapiens i conéixer a les persones que formen part, em fa recuperar l'esperança que estem en el camí per a la necessària transició energètica i on tots podem participar.”

Toni, Burjassot

"Sóc soci de Sapiens, la nova cooperativa energètica valenciana sense ànim de lucre, perquè treballem per a fer possible el nostre lema," l'energia en mans de la gent ", per a acte produir i consumir la nostra pròpia energia, gestionant-se de manera democràtica, col·lectiva i participativa"

Rosa, Canet d´En Berenguer

"Estic molt contenta amb formar part d'aquesta comunitat i començar a fer passos per a empoderar a les persones i el poble que m'ha vist nàixer i créixer"

Tomás, Valencia

"Espere poder aportar a la comunitat el poc o molt que sé sobre sistemes energètics, gestió comunitària i transició energètica. Sapiens és tota una oportunitat per a aprendre i fer realitat la transformació del model energètic per un més inclusiu, renovable i net."